Blog

Cura oral en nadons

Cura oral en nadons
Una situació oral descontrolada en els més petits afecta de manera general a la seva salut, per això el millor que es pot fer són TRACTAMENTS PREVENTIUS i PRECOÇOS en cas que s'hagi instaurat la càries a la boca del nostre nadó. És important conscienciar els pares perquè entenguin que sense la seva ajuda no podem establir un ordre en la boca dels seus fills, per més que nosaltres intentem curar-la.

Durant els primers mesos d'un nadó, encara que no hagi erupcionat cap dent, és important que es mantingui una higiene oral amb didals de silicona o gases humitejades per netejar els rodets de geniva, però en ocasions aquesta tasca es torna complicada ja que durant aquest període reben alimentació amb llet materna (ja sigui a demanda com a única via d'alimentació o complementària a l'alimentació sòlida).
A dia d'avui, la lactància a demanda és el més recomanat pels metges especialistes, podent posar en compromís la compatibilitat amb la prevenció de càries i la higiene oral dels més petits, ja que la freqüència de preses pot ser alta.
És per això que cada mare i el seu nadó han de tenir el seu pla personalitzat d'higiene perquè el fet d'estar rentant les dents / genives després de cada presa es torna una tasca pesada, i més amb la lactància a demanda. Si es treballa en equip podem aconseguir instaurar factors protectors per evitar l'aparició de càries primerenques o, si han aparegut ja, prendre mesures per evitar el seu avanç.

Els nostres consells:
  • Ús de tovalloletes de xilitol entre preses per netejar dents i genives, ja que són manejables i fàcils d'usar; a més disminueix l'aparició de placa i el nivell d'àcids que ataquen la superfície de les dents de manera que afavoreix la remineralització. En embarassades també és molt recomanable l'ús de xilitol ja que redueix la transmissió de càries als nadons acabats nacidos.No cal confondre la higiene complementària amb les tovalloletes de xilitol amb la higiene oral mínima per aquells nens amb dents ja erupcionados, que ha de ser 2 vegades al dia.
  • Controlar la ingesta de sucres i àcids (sucs de brick, algunes fruites, pastisseria, ...).
  • Raspallat mínim de dues vegades al dia i ús de fluor.
  • Finalment però no menys important, que portin els seus fills a l'odontopediatra des de ben petits per establir un bon pla de prevenció i es familiaritzin amb nosaltres i la clínica.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei, en funció dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació aquí .