Blog

Esport saludable

Esport saludable
Sabies que els peus suporten més de 3 vegades el pes del nostre cos en cada trepitjada?
Una trepitjada incorrecta afecta seriosament l'equilibri mecànic de tot el cos.


Efectivament, una mala trepitjada repercuteix a tot el nostre cos i pot provocar malalties que van des de mals de genoll, d'esquena i fins i tot de cervicals. En el cas d'esportistes, aquest fet s'accentua més ja que el moviment es repeteix moltes vegades i amb més intensitat.

Si practiques esport és important assegurar una trepitjada adequada per evitar lesions i millorar el rendiment.
En l'elecció del calçat esportiu, cal prioritzar els aspectes funcionals als estètics. És important no escollir elements correctors en el calçat ni utilitzar plantilles correctores estàndards perquè no s'adaptaran exactament a les nostres necessitats i poden acabar provocant efectes negatius.

La solució correcta ha de començar per un estudi biomecànic personalitzat per a cada pacient i considerant el tipus d'esport que es practica.Aquest estudi analitza el peu en posició estàtica i dinàmica a més de la seva relació amb altres estructures del cos com el genoll, el maluc o la columna.
A partir de l'estudi es fabriquen unes plantilles personalitzades que s'adapten tant a la forma del peu com a les necessitats de correcció que requereix cada cas.

A l'àrea de Podologia de GAMACLINIC som experts en podologia esportiva.
Visita'ns sense compromís. Estarem encantats d'atendre't !!
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei, en funció dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació aquí .