Blog

RAONS PER ANAR A UN PODÒLEG TITULAT

RAONS PER ANAR A UN PODÒLEG TITULAT
El podòleg és el professional sanitari que té la formació universitària i la competència legal per diagnosticar i tractar els problemes dels peus.
Si vostè decideix acudir a un professional de l'estètica per "embellir" els seus peus, o fins i tot a un altre professional sanitari, ha de saber que hi ha moltes i importants raons de salut per a acudir prèviament al podòleg, ja que:

* Les dureses no són només un problema de caràcter estètic, sinó que poden haver-se d'una patologia que pot tractar-se i solucionar-se.

* Les ungles encarnades tenen diferents causes, una de les quals el tall inadequat de les mateixes.

* Els calls es produeixen per fregament o mal recolzament del peu. La seva eliminació sense fer el diagnòstic de les causes que el produeixen pot mantenir i fins i tot agreujar el problema.

* Els papil·lomes poden ser confosos amb els calls per persones inexpertes. La seva eliminació no sempre és fàcil i requereix diferents abordatges que depenen de la localització i de l'extensió del papil·loma.

* La pudor desprès pels peus moltes vegades és produït per fongs o altres causes, el tractament necessita un correcte diagnòstic previ.

* El dolor o el cansament dels peus sol indicar problemes en l'estructura o en la funció del peu. El seu diagnòstic i tractament evitarà l'agreujament del problema.

* Per evitar la disseminació de malalties contagioses (papil·lomes, fongs, etc.) cal observar una higiene estricta del lloc de treball i una estricta asèpsia de l'instrumental.

Abans de qualsevol actuació en els peus, per senzilla que sembli, és necessari realitzar una història clínica de la persona per saber si pateix alguna malaltia com la diabetis, insuficiència venosa, insuficiència arterial o altres, i si està prenent medicació que dificulti la cicatrització o que faciliti el sagnat. La més mínima imprudència pot ocasionar alteracions impredictibles.
Aquestes raons són suficients per acudir sempre a un podòleg, el qual li podrà orientar sobre la necessitat d'acudir a un altre professional sanitari si el seu problema exigeix ​​el concurs d'una altra disciplina.

El podòleg està autoritzat per a aquestes tasques per la possessió del títol oficial corresponent, que s'obté després de 3 cursos universitaris que condueixen al títol universitari de diplomat en podologia.

Per a això ha de superar un pla d'estudis que consta aproximadament de 224 crèdits, o el que és el mateix, 2170 hores, realitzant més de 480 hores de pràctiques a les clíniques universitàries. Es rep formació en farmacologia (60 hores), biomecànica (60 hores), ortopodologia (240 hores), microbiologia i parasitologia (60 hores), anatomia (90 hores), estructura i funció del cos (90 hores), teoria de la malaltia , radiologia i radioprotecció, podologia física, cirurgia, etc.

Només el podòleg pot atendre els seus peus com mereix i resoldre satisfactòriament els seus problemes. La formació que té darrere i que mai acaba ho avala.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei, en funció dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació aquí .