Blog

LA IMPORTÀNCIA DEL SOMRIURE

LA IMPORTÀNCIA DEL SOMRIURE
Somriure pot semblar una resposta involuntària a una cosa que ens resulta graciós o ens fa sentir bé; però, és molt més que això. Tots vam somriure diverses vegades al dia, una cosa que està íntimament relacionat amb la felicitat. Segurament hauràs notat que quan una altra persona somriu, la seva expressió és molt més agradable i inspira més confiança.
Segurament recordis a aquesta persones que sempre té un somriure a la cara, cosa que els fa lluir més jove. Però, ¿t'has plantejat alguna vegada quins beneficis aporta el somriure?

1. S'associa amb el carisma

El somriure té un gran poder d'atracció cap a les persones que ens envolten. De fet, segurament recordaràs millor a aquells individus que mostren un gran somriure, perquè els percebràs com més pròxims, agradables i això fa que confiïs més en ells. És per això que les persones que solen somriure amb més freqüència solen ser vistos com més carismàtics.

2. Inspira major confiança

Els estudis científics han comprovat que quan les persones amb les que interactuem somriuen de manera genuïna confiem més en elles. La confiança és una part important de les relacions interpersonals, ja siguin éssers estimats, simples coneguts o persones que coneixem per primera vegada. Somriure atrau nostre entorn i permet crear una connexió més propera amb l'altra persona.

3. Augmenta la credibilitat

El somriure també és un recurs comunicatiu útil si el que volem és incrementar la nostra imatge de credibilitat; però, quan aquesta no encaixa amb el context pot produir l'efecte contrari. Segons una investigació de la Universitat de Pittsburgh, les persones que somriuen més no només són més dignes de confiança, sinó que mostren una imatge més creïble.

4. Et fa més accessible

La confiança fa que siguem persones més accessibles, el que millora les nostres relacions interpersonals. Segons els estudis científics, les persones estan més disposades a comprometre socialment amb altres persones si aquestes somriuen. Un somriure té un gran poder d'atracció, i aquesta expressió facial fa que altres persones se sentin a gust amb nosaltres. Facilita la comunicació.

5. És contagiosa

Els estudis científics han trobat evidència que el somriure és contagiosa, pel que és necessària en les relacions amb els altres. Això té a veure amb les neurones mirall, que són clau en l'aprenentatge, especialment en el cas del modelatge.

6. Alliberar substàncies relacionades amb el plaer

El somriure que sembla es important per activar algunes àrees cerebrals relacionades amb les conductes plaents, com és el cas de l'àrea tegmental ventral. L'àrea tegmental ventral ha estat clau per a la supervivència de l'espècie, ja que ajuda a repetir les conductes que ens resulten agradables. Això es deu principalment a substàncies com les endorfines, que són analgèsics naturals.

7. Augmenta la felicitat

Una teoria molt discutida, que es coneix com la hipòtesi de la retroalimentació facial, afirma que el somriure és clau per augmentar la felicitat. Això ve donat perquè estimula el cervell i més allibera endorfines i facilita la síntesi la síntesi d'altres substàncies relacionades amb la felicitat com la serotonina.

8. Relaxa

Segons la teoria anterior, el somriure provoca que el cos se senti més tranquil i relaxat. Això ajuda a alliberar la tensió del cos i, a més, redueix la pressió arterial. En aquest sentit, algunes fonts semblen concloure que les persones que somriuen més tenen menys probabilitats de patir un infart o altres problemes cardiovasculars.

9. Incrementa l'esperança de vida

Els estudis científics també han trobat relació entre el somriure i l'esperança de vida. Una investigació duta a terme per la Wayne State University de Michigan (Estats Units), el 2010, afirma que les persones que somriuen més viuen més anys. Altres estudis afirmen que el somriure fa que semblem més joves.

10. Et fa sentir menys estressat

El somriure podria contribuir indirectament a reduir els nivells d'estrès. Com s'ha comentat abans, podria activar les regions cerebrals relacionades amb el plaer i, així mateix, ajudaria a sintetitzar químics de la felicitat. Això pot ser un gran recurs davant de situacions estressants.

11. Et fa més atractiu

Sens dubte, el somriure fa que siguem més atractius. Si en un dels punts anteriors es feia referència al fet que somriure és un tret clau de les persones carismàtiques, també afavoreix l'atractiu físic.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei, en funció dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació aquí .