Consells per evitar el mal alè
- Utilitzar un raspall de dents en bon estat, seda dental i un col·lutori adequat. Raspallar la llengua: també forma part de la nostra boca i és la gran oblidada en les nostres rutines d'higiene.
- Evitar el tabac, que redueix el flux de saliva, produint sequedat bucal, el que és un brou de cultiu per a l'halitosi.
- Evitar l'excés de ceba, all o espècies i el consum excessiu de cafè. Consumir aliments com poma, pastanaga, pera, síndria, kiwi i api.
- Les herbes aromàtiques com el julivert, eucaliptus, romaní, alfàbrega i menta ajuden a contrarestar l'efecte de menjars amb molt all o ceba. No obstant això, evita la llimona.
- Per al bon alè, consumir iogurt, ja que disminueix la quantitat de sulfur d'hidrogen present a la boca; formatge, especialment Cheddar, la greix combat els àcids dels menjars i equilibra el pH, i gingebre en trossos petits, que neutralitza les olors que genera la boca.
- Beure aigua abundant. És imprescindible, perquè el mal alè té relació amb la sequedat bucal, així que és important tenir-la hidratada.