Blog

És útil el fil dental?

És útil el fil dental?
Les zones de contacte entre les dents, o espais interdentals, són molt difícils de netejar només amb el raspall i són zones molt retentives on es dipositen restes de menjar, placa i, en estat més avançat, tosca que poden desencadenar problemes en les genives i també càries. Les càries interdentals són molt perilloses i, normalment, el pacient les detecta quan el seu estat és molt avançat (dolor) pel fet que són difícils de veure i sovint afecten les dues dents entre els quals s'hagin. Perquè això no passi, i per tenir unes genives sanes i sense sagnat et donem els següents consells:
  • Has passar-te el fil dental com a mínim 1 VEGADA AL DIA. Et recomanem que sigui a la nit, però pots fer-ho en qualsevol raspallat del dia.
  • He usar-lo abans o després del raspallat? És igual, l'important és que ho facis. En el cas de fer-ho després, esbandeix-te amb aigua o també pots fer-ho amb un col·lutori fluorat.
  • Quin tipus de fil dental és l'adequat per a mi?

- N'hi ha monofilaments o multifilaments, amb o sense cera (per ajudar a que llisqui millor).
- Hi ha la cinta dental, més ampla i plana, recomanada per a pacients amb amplis espais entre les dents.
- També hi ha uns raspalls de diferents gruixos dissenyats per netejar entre les dents.
- Cap és millor que un altre, has de trobar el tipus de fil o raspall interdental amb el que et sentis més còmode / a.
  • Recordeu-vos que netejar entre les dents no ha de fer mal. No aplics molta força, el moviment ha de ser suau i controlat (vaivé). En cas contrari, pots malmetre el teu geniva. És normal sentir certa incomoditat quan comences a fer-ho, però no et rendeixis. Si et raspalles i netes entre els teus dents diàriament, aquesta incomoditat desapareixerà en una o dues setmanes. Si el dolor persisteix, parla amb el teu dentista.
  • No oblidis que els nens també han de passar-se el fil dental. Quant teu nadó tingui dos dents que contactin utilitza-ho. Ajuda'ls a passar el fil fins que tinguin la destresa suficient com per fer-ho sols. És molt útil el fil dental en format d'arc.
  • I per a aquells pacients amb brackets, també hi ha fil dental adaptat per a ells (superfloss).
  • EL FIL DENTAL NO HA DE SER UNA ACTIVITAT SECUNDÀRIA A LA NETEJA DELS NOSTRES DENTS, HA DE SER COMPLEMENT
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei, en funció dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació aquí .